Ananasplant

Deel dit bericht:

De ananasplant is een mooie en bekende kamerplant vanwege de sierananas die erop groeit. Het is inderdaad een sierananas en dus niet eetbaar. Deze plant is namelijk gekweekt als sierplant.

De ananasplant is onderdeel van de Bromelia familie en dat zijn eenzaadlobbige planten. Er zijn vele planten die onder deze familie vallen. Ze zijn herkenbaar door de vaak bijzondere en felle kleuren van bloemen.

De standplaats

De ananasplant houdt van een zonnige plek, maar bij voorkeur indirect zonlicht. Zet de plant dus in de buurt van een raam aan het zuiden of westen, maar niet direct achter het raam.

De verzorging

Voor de meeste kamerplanten geldt dezelfde regel wat betreft het water geven. Steek je wijsvinger voor de helft in de grond van je kamerplant. Is de grond droog? Geef dan een scheutje water. Is de grond nog vochtig, dan hoef je nog even niks te geven.

Sommige planten verdampen veel water via hun bladeren waardoor de grond veel sneller droog zal zijn. Bij de ananasplant is dat niet meteen het geval. Iedere week even controleren of de grond droog is, is voldoende. Gemiddeld krijgt de ananasplant in de zomer ongeveer 1x per week water met om de week platenvoeding. In de winter is dit een stuk minder. Controleer dan ook altijd met je wijsvinger om te voorkomen dat je teveel water geeft. Teveel water leidt zeker in de winter tot rottende wortels, maar in sommige gevallen ook tot rouwvliegjes.

Ananas plant stekken