Welke kamerplant kan in de volle zon?

Deel dit bericht:

Om te bepalen welke kamerplanten in de volle zon kunnen is het belangrijk te bepalen om welk type daglicht het gaat. Bepaal dus voor de plek in je huis waar je de kamerplant wil plaatsen hoeveel uur direct zonlicht daar is per dag. De volgende 2 types zullen van toepassing zijn. Of de plek heeft de volledige dag zonlicht (vrijwel hele dag direct zonlicht) of gedeeltelijk zonlicht (ongeveer 4u direct zonlicht per dag). Hieronder vind je planttypes die prima gedijen in beide categorie├źn.

Kamerplanten voor volledige dag zonlicht

Als je een kamerplant wil plaatsen aan een raam op het zuiden, dan is de kans het grootst op de hele dag zonlicht. Dit is in Nederland uiteraard niet altijd het geval, maar je moet hier rekening houden met de mogelijkheid dat de kamerplant de hele dag zonlicht zal hebben. Voor dit type daglicht zijn echter niet heel veel planten geschikt. Een kamerplant die prima gedijd is vanzelfsprekend de cactus. De cactus is een plant die gewend is aan veel zon en weinig water. Alle cactussen kun je dus prima aan een raam richting het zuiden plaatsen.

Kamerplanten voor gedeeltelijk zonlicht

Voor plekken in je huis waar ongeveer 4u per dag zon is, kun je ook een cactus maar ook vetplanten plaatsen. Vetplanten kunnen de zon prima verdragen maar hebben dat liever niet de gehele dag. Daarnaast zijn een aantal type tropische planten ook geschikt voor plekken in je huis waar ze een aantal uur direct zonlicht zullen hebben. Vooral palmboompjes zijn uitermate geschikt voor deze plekken in je huis.

palm kamerplant volle zon

Plaats een reactie